Tips over organisatieverandering? Meld je aan voor onze Nieuwsbrief en krijg een gratis hoofdstuk uit Verandering 3.0

Ontwikkelritme – tools & downloads

Downloads & inspiratie

Zelf verder met het Ontwikkelritme van Veranderen 3.0

Hartslag ontwikkelritme

Gefeliciteerd! 

Jullie hebben de basis gelegd en zijn klaar om zelf verder te gaan met het blijvend ontwikkelen van je team of organisatie. Op deze pagina die speciaal voor jullie is ingericht, vind je de downloads van alle uitgebreide agenda’s die je nodig hebt, plus de toelichting op het hoe & waartoe van het Ontwikkelritme. 

Daarnaast delen we gerichte inspiratie met je om je verder op weg te blijven helpen. Zodat jullie duurzaam kunnen blijven werken aan jullie gewenste uitkomsten. 

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen. Voor nu: heel veel succes en plezier met jullie verdere ontwikkeling.

On-/Off track sessies

Uitgebreide Agenda

Doel van de on-/off track sessies is het bewaken van de voortgang van de kwartaaldoelen & bespreken van issues en onderliggende patronen. 

Download de uitgebreide agenda voor de on-/off tracks: 

Agenda on-off track sessies

Kwartaaldoelen

Uitgebreide agenda

Doel van de kwartaalsessie is het afhechten en leren van het vorig kwartaal, bepalen en beleggen van 3-5 nieuwe kwartaaldoelen. 

Download de uitgebreide agenda van de kwartaalsessie: 

Kwartaalsessie agenda uitgebreid

Jaardoelen

Uitgebreide Agenda

Doel van de jaarsessie is het afhechten en leren van vorig jaar, het herijken van bovenliggende doelen en bepalen van 5-7 nieuwe jaardoelen. 

Download de uitgebreide agenda voor de jaardoelen: 

Jaardoelen Agenda uitgebreid

Het complete jaarritme

Alle agenda's ineen

Liever alle agenda’s in een keer bij elkaar? Van zowel de on-/off tracks, de kwartaalsessie en de jaardoelen? 

Download dan dit pakket, dan heb je alles in een keer: Ontwikkelritme alle agendas

Het Ontwikkelritme van Veranderen 3.0

Hoe zat het ook weer met dat Ontwikkelritme? Waarom doen we dit ook alweer en wat is de gedachte achter de stappen? 

Die toelichting vind je hier: 

 

De 7 principes van Veranderen 3.0

Handig kaartje om altijd bij de hand te hebben, met de 7 essentiële principes van Veranderen 3.0 in een handig en visueel overzicht. 

Download

Van klagen naar vragen (Dramadriehoek)

Een bouwsteen van een Veranderen 3.0 traject is ‘uit de drama blijven’. Daarvoor gebruiken we het model van de Dramadriehoek. Maar dan natuurlijk wel aangevuld met hoe je daar weer uit kunt komen, of anderen kan helpen dat te doen (zonder er zelf in te stappen!). 

Download

Het Goudzeef model

Een eenvoudig modelletje, speciaal gemaakt voor adviseurs of mensen die anderszins goed hun klantvraag in kaart willen brengen voor ze met hun bijdrage op de proppen komen. 

Het model is de basis voor Zuiver Adviseren, vanuit de principes van Veranderen 3.0, en vormt het raamwerk van Masterclasses die we op dat gebied verzorgen. 

Download

Fasen van Teamontwikkeling

Een handig -en eenvoudig- model om teams in ontwikkeling inzicht te geven in hoe teams zich in grote lijnen ontwikkelen. Om ze (natuurlijk zelf!) te laten inschatten waar ze staan en wat er nodig is om naar volgende fases te komen. 

Download

Verzamelde blogs uit 2018

Inspiratie die wij opdeden in 2018 hebben we gedeeld in twaalf blogs. Eén voor iedere maand. Op verzoek van meerdere lezers, gebundeld in dit blogboekje.

Download

Organisatie Ontwikkel Canvas

Kleine stappen, groot effect.
Hoe realiseer je zo gericht mogelijk een gewenste uitkomst? Door ‘gewoon’ aan de slag te gaan, maar niet zomaar. Dit (op agile-leest geschoeide) Organisatie Ontwikkel Canvas helpt je om gestructureerd te werken aan grote doelen door met kleine stappen snel te leren en ontwikkelen. 

Download

E-boek Congruentie

In dit gratis e-boek vind je de uitwerking van een van de zeven essentiële principes van organisatieverandering van binnenuit. Het is een van de hoofdstukken uit het boek Veranderen 3.0. Een leuk voorproefje?

Download

Verzamelde blogs voor managers

Een klein blogboekje met een selectie uit onze blogs, speciaal samengesteld ter inspiratie van leidinggevenden. Liefst natuurlijk met een veranderopdracht… Om tussen de bedrijven door in te bladeren, of eens met je MT te bespreken? 

Download

Blogboekje Perspectieven

Tien blogs rond de principes ‘verkennen en verbinden van perspectieven’, belangrijke pijlers onder Veranderen 3.0. Ter inspiratie, met alledaagse voorbeelden om je aan het denken te zetten. 

Download

'Zomers' blogboekje

Lekker voor mee op vakantie, voor het slapen gaan of in de tuin, onder een boom met een grassprietje tussen je tanden. Een verzameling van onze ‘lichtere’ blogs, of met een specifiek zomers tintje. Sorry als ze je toch aan het denken zetten! 

Download

Zuivere Feedback

Voor eerlijke en tegelijk respectvolle feedback, waarbij je het gegeven respecteert dat jouw interpretatie niet hetzelfde hoeft te zijn als die van anderen – en je reactie het gevolg is van je interpretatie. 

In combinatie met de Setup 4 Success en de Ontwikkeltaak vormt het een krachtige ontwikkeldriehoek voor continue verbetering richting een Gewenste Uitkomst. 

Download

Set-up 4 Success

Onmisbare tool als je het eigenaarschap van meet af aan wilt laten bij degene van wie ‘ie is. In verandertrajecten, meetings, sessies, 1-op-1’s of waar dan ook. In combinatie met de Ontwikkeltaak en Zuivere Feedback vormt het de ontwikkeldriehoek voor continue verbetering. 

Download

Ontwikkeltaak

Handig hulpmiddel om gewenste uitkomsten te laten vertalen in concreet gedrag om mee te oefenen / experimenteren. In combinatie met de Set-Up en Zuivere Feedback krijg je een set tools voor continue ontwikkeling. 

Download

'Zuivere' Intervisie: SUZO!

Vanuit het gedachtegoed van Veranderen 3.0 kijken naar Intervisie, leidt tot een andere vorm en structuur in de basis, onder het acroniem SUZO. Aan te vullen met andere methodes waar nodig. 

Download
Border Style

Featured Boxes With Border

This is plain style

Plain Featured Boxes

This Theme Is For Everyone

It is very easy to use

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was create.

This Theme Is For Everyone

It is very easy to use

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was create.

This Theme Is For Everyone

It is very easy to use

A wonderful serenity has taken possession of my entire soul, like these sweet mornings of spring which I enjoy with my whole heart. I am alone, and feel the charm of existence in this spot, which was create.