Anders Vasthouden – Wouter Hart

Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk. Het vervolg op ‘Verdraaide organisaties’ zet de schijnwerpers op de leidinggevenden: wat vraagt werken vanuit de ‘bedoeling’ (het ‘why’) van je organisatie van leidinggevenden? Met tips […]

Steeds meer organisaties proberen de slag te maken van het werken vanuit het systeem naar het werken vanuit de bedoeling. Maar dat is in de praktijk nog niet zo gemakkelijk.

Het vervolg op ‘Verdraaide organisaties’ zet de schijnwerpers op de leidinggevenden: wat vraagt werken vanuit de ‘bedoeling’ (het ‘why’) van je organisatie van leidinggevenden?

Met tips en nieuwe houvasten in de vorm van negen sleutels. Ook enorm waardevol in andere verandertrajecten. Zeker omdat ook in zijn werk eigenaarschap (tevens een van de zeven principes van Veranderen 3.0) zo centraal staat.

Welke plek hebben regels en kaders in het vergroten van eigenaarschap? Hoe kun je ruimte creëren zonder direct alles los te laten? Wat betekent dat voor de verantwoording? En hoe wordt de leerling, cliënt, bewoner of klant werkelijk de start van de oplossing? Kortom: hoe geef je vorm aan het werken vanuit de bedoeling in de praktijk?

Op onze besloten kennisbank vind je ook een onze samenvatting van het boek in de vorm van een mindmap.

Hier kun je het boek zelf aanschaffen

print dit artikel

Leave a Reply

inschrijven