Over moed en veranderen

“Vulnerability is the birthplace of creativity, innovation and change”. Dit zegt Brene Brown in een veelbesproken Tedtalk.

Ze zegt ook “Vulnerability is our most accurate measurement of courage”.

Sociale innovatie, veranderingen in de manier waarop we met elkaar werken en onze doelen bereiken, ook die vraagt moed.

Veranderingen in een groep of organisatie vragen moed van elke deelnemer. Voor sommigen een beetje, voor anderen veel. Dat hangt af van hoe groot de comfortzone van iemand is. Omdat innovatie in principe voorbij gaat aan wat we al kennen, is de kans groter dat we op onbekend terrein komen.

Daar hebben we het niet vaak expliciet over met deelnemers. In facilitator- en trainersland hebben we het wel over “veiligheid in de groep” als voorwaarde, en er zijn een boel dingen die we doen om die veiligheid te helpen.

Vanuit zuiver communiceren en systemisch veranderen zijn dat bijvoorbeeld:

– Een belangrijke grondhouding van de facilitatoren: I’m ok, you’re ok.

– De metaboodschap: Alles dat hier voor jou mee te maken heeft is welkom en zelfs nodig om bij “the wisdom of the system” te komen

– Op olifantenjacht met verhelderende vragen: we zijn benieuwd naar wat je zegt, en wat dat voor jou betekent

Belangrijke schakel in onze aanpak is de Clean Setup. Aan het begin van een meeting vragen we iedereen wat ze zouden willen dat er gaat gebeuren, wat dat van henzelf vraagt, en hoe de rest daarbij zou kunnen helpen. In het bespreken zijn alle antwoorden even belangrijk.

Daarmee zetten we de toon dat iedereen zichzelf mag laten zien, waar je voor staat en wat er belangrijk voor je is. En dat is handig, want het gaat per definitie om nieuw terrein, waarvan niemand nog weet wat er gaat gebeuren. Kunnen omgaan met de onzekerheid die dat met zich meebrengt (liminality) is belangrijk, want juist daar liggen de kansen om wezelijke veranderingen te maken. En die kunnen alleen plaatsvinden als mensen bereid zijn zich feilbaar en open op te stellen. Kwetsbaar als kracht.

Zelf leren hoe je deze tools gebruikt: er zijn nog  plekken vrij in de Masterclass Uitkomstgericht Adviseren!

 

——————————————————

Annemiek van Helsdingen is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze richt zich specifiek op de menselijke kant van organisatieverandering: hoe organiseer je verandering, zodat je je mensen meekrijgt? Wat is er nodig voor mensen om te veranderen?

 

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.

Laat wat van je horen

*