NIET tegen die boom! Het geheime recept van succesvolle organisatieverandering

”Blijf kijken in je oorspronkelijke rij-richting”, zegt de instructeur. Voor de vijfde keer. Net als de auto waar ik in zit van een slip naar rechts in een nog hardere slip naar links terecht komt. ”Niet naar die vlaggen kijken. Niet naar de greppel.”

 

Eindelijk doe ik de slipcursus die ik twee jaar geleden cadeau heb gekregen. We knikken allemaal keurig tijdens de instructie: duidelijk. Ja hoor.

 

Het belangrijkste verschil tussen het weer uit de slip komen of de controle kwijtraken, leer ik, is zorgen dat je blijft kijken naar waar je naartoe wilt.

 

In ons werk noemen we dat Uitkomstgericht Werken.

 

Net als bij klant A, waar een team elkaar bijna letterlijk aanvloog. De adjunct directeur die ons inhuurde, was bezig met vragen als ‘hoe komt het nu toch dat ze elkaar zo in de haren vliegen?’, en ‘hoe los ik dat op, hoe zorg ik ervoor dat ze daarmee stoppen?’.
Hij had geen aandacht voor de Gewenste Uitkomst: hoe willen jullie wél met elkaar samenwerken?

 

Het enige dat werkt, is blijven kijken waar je naartoe wilt. Tegen alle natuurlijke reacties op dat moment in.

 

Zorg voor een helder beeld van de Gewenste Uitkomst. Als het team goed samenwerkt, hoe werken ze dan? En wat gebeurt er dan? En wie zijn daar allemaal bij betrokken? Waartoe leidt dit het? En wat is er nodig om zo samen te gaan werken?

 

 

Het is zo lastig om het probleem even te laten voor wat het is. Zeker als het mis dreigt te gaan.

 

 

Met mijn aandacht op de richting waar ik uit wil komen, hebben al mijn acties, het driftige tegensturen, koppeling in en gas los, het gewenste effect.

Ineens lukt het wél!

De auto hervindt zijn weg en rustig, hoewel met kloppend hart, rijd ik verder. Yes!

 

Het geheime recept van een succesvolle organisatieverandering?

 

  • een helder (en gedeeld) beeld hebben van waar je naartoe wilt
  • erkennen wanneer het misgaat
  • de aandacht richten op de gewenste richting
  • en vól overtuiging meteen bijsturen!

 

————————————————————————————————————

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak. Ze blijft zelf ook altijd weer verder leren en ontwikkelen met als vraag “wat maakt dat veranderingen echt gerealiseerd worden?”

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.
Over Wendy Nieuwland

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak.

Wendy schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek 'Veranderen 3.0. Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit'. Te bestellen via de website of direct op managementboek.nl.

Laat wat van je horen

*