“Missie verduidelijkt, gevoeligheden besproken. Precies wat we nodig hadden.”

Opdrachtgever: ProDemos

Team Alignment in team met grote verschillen & lastige dynamieken.

Opdrachtgever: ProDemos

Team Alignment in team met grote verschillen & lastige dynamieken.

“Ik zou een programma als dit zeker aanbevelen als je tegen problemen in de samenwerking aanloopt die je zelf niet goed kunt oplossen.”

Met het team van Coen deden we twee dagen Team Alignment, met een periode ertussen waarin het team zelf aan de slag ging. Hij vertelt over zijn ervaringen en vooral over wat het hen opleverde:

“Op voorhand vroegen we ons af: willen we nu een teambuildingsactiviteit (“bouw je eigen vlot”) of een inzoomen op onze samenwerking? In gesprek met Gewoon aan de slag hebben we gekozen voor het tweede.

We zijn aan de slag gegaan met onze wijze van samenwerken, er kwam een aantal gevoeligheden aan de oppervlakte. Dat bevordert dat we er over kunnen communiceren.

We hebben elkaars zwakke en sterke kanten beter leren kennen. We kunnen beter verwoorden hoe de plaatjes-c4samenwerking eruit ziet en waar we tegenaan lopen. De missie van het team is een stuk duidelijker geworden. Ik ben me zelf ook nog bewuster geworden van mijn verantwoordelijkheid als teamleider naar alle leden van het team.

Wat ik vooral prettig vond aan de begeleiding door Wendy van Gewoon aan de slag was hoe ze met een open oor aandacht gaf aan alle teamleden en de openhartige gedachtewisseling in goede banen wist te leiden. Ze laat mensen goed naar zichzelf (en elkaar) kijken.

Ik zou een programma als dit zeker aanbevelen als je tegen problemen in de samenwerking aanloopt die je zelf niet goed kunt oplossen.”

– Coen Gelinck, ProDemos

print dit artikel

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

inschrijven