Tribaal kantoorgedoe

Lekker handzaam boekje, ideaal voor in je luie stoel. Korte verhalen over tribaal kantoorgedoe. En over de wereld daarbuiten. We willen zo graag verlicht zijn. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn homo sapiens. Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kortgeleden ontstaan. Als het spannend is, schakelen we over op […]

Lekker handzaam boekje, ideaal voor in je luie stoel. Korte verhalen over tribaal kantoorgedoe. En over de wereld daarbuiten.

We willen zo graag verlicht zijn. Maar dat zijn we nog maar heel kort. We zijn homo sapiens. Tribale wezens. Onze prefrontale cortex is nog maar kortgeleden ontstaan. Als het spannend is, schakelen we over op ons oerbrein. Reptielenhoofd. Mammoetjagersinstinct. In kantoorpanden nemen we ons tribale wezen mee. Al doen we ons best dat te onderdrukken met beoordelingsgesprekken, KPI’s, aanbestedingsprocedures en koffiezetautomaten.

Maar dan stelen we paperclips, duiken het archief in met de sexy baas, declareren we extra kilometers, pesten we de nieuwe collega met dat rare Drentse accent weg. We snellen koppen, vangen mammoeten, flirten zakelijk, verschansen ons achter muren en vuren pijlen op elkaar af. Eigenlijk willen we lief, samen, aandacht, verbonden zijn als in een oude tribe.

Het boek is als een spiegel. Een boekje dat je naar jezelf laat kijken. Naar je collega die koffie nummer 28 met schuim wil hebben.

Verkrijgbaar via Managementboek

print dit artikel

Leave a Reply

inschrijven