Veel meer dan enkel het traject van A tot Z volgen. Hier word je vrolijk van!

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Totstandkoming van een leergang voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam die zichzelf willen her-uitvinden.

Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam

Totstandkoming van een leergang voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam die zichzelf willen her-uitvinden.

Over de totstandkoming van een leergang voor ambtenaren van de gemeente Amsterdam die zichzelf willen her-uitvinden

Tine Sommeijer, Team Nieuwe Wibaut Gemeente Amsterdam, vertelt:

We zijn met Gewoon aan de slag in zee zijn gegaan om velen redenen.

Bij het lezen van het voorstel merkten we dat de energie van het voorstel af spat. Wat daarbij heel prettig is dat het ook concreet uitgewerkt was met verschillende opties. Met een goede dosis zakelijkheid. Duidelijk in hun verwachtingen van ons en andersom. De budgetten waren helder zodat wij precies wisten wat waar naar toe ging.

Het hele programma was gestoeld op een vat theoretische vakkennis en ervaring over hoe leren werkt, hoe omgaan met onzekerheid en veranderen nu precies werkt. Tegelijkertijd werd er binnen het programma moeiteloos ingespeeld op het onverwachte. Gewoon aan de slag liet telkens weer zien dat ze een intense flexibiliteit en het talent te improviseren in de genen hebben.

De projectgroep raakte tijdens het proces steeds meer in de lerende modus, omdat het een persoonlijke benadering bevatte. We gingen eigenlijk samen op zoektocht. Van een vaag gevoel, naar een klein idee, naar een concreet en uitvoerbaar plan. Gewoon aan de slag liet zien dat ze vliegensvlug kunnen schakelen. En dat ze met onze onzekerheid konden omgaan. Dat gaf enorm veel vertrouwen. Ik voelde: dit gaat goed komen! Het traject sloot feilloos aan bij onze manier van werken: flexibel en interactief.

Wat ons opviel is dat Gewoon aan slag echt gericht is op leren. Het is geen trucje. Het zit in de hele gang van interactief (samen) werken. Zowel op bij hen persoonlijk vlak als wij in de samenwerking met ons als team. En dat was precies wat we nodig hadden. Het is veel meer dan enkel het traject van A tot Z volgen. Hier word je vrolijk van, het geeft je energie!

 

print dit artikel

Leave a Reply

inschrijven