Conflict-eren. Conflict inzetten om verandering te veroorzaken – Shirine Moerkerken

Kinderen gezond laten opgroeien en zich laten ontwikkelen ligt niet bij één speler; een metrolijn aanleggen door een dichtbebouwd gebied ook niet en de condities voor een duurzame samenleving creëren evenmin. We kunnen niet zonder samenwerking. Keer op keer blijkt echter dat samenwerken voor de betrokken spelers lastig is. Iedereen bekijkt vraagstukken vanuit een ander […]

Boek Conflict eren - Conflict inzetten om verandering te veroorzaken - Shirine Moerkerken

Kinderen gezond laten opgroeien en zich laten ontwikkelen ligt niet bij één speler; een metrolijn aanleggen door een dichtbebouwd gebied ook niet en de condities voor een duurzame samenleving creëren evenmin. We kunnen niet zonder samenwerking. Keer op keer blijkt echter dat samenwerken voor de betrokken spelers lastig is. Iedereen bekijkt vraagstukken vanuit een ander perspectief, we spreken verschillende talen en hebben verschillende belangen.

Desondanks moet je conflict niet vermijden maar juist opzoeken, zo betoogt Moerkerken in dit boek. Conflict is noodzakelijk, functioneel en levert de benodigde variëteit op. Ze beschrijft hoe je conflict functioneel inzet bij het verder brengen van complexe maatschappelijke vraagstukken. En hoe je kunt ingrijpen bij een zogenaamd disfunctioneel conflict en dit kunt omzetten in een functioneel conflict. Moerkerken doet dit aan de hand van haar eigen ervaringen.

Ze laat je zo ontdekken hoe waardevol conflicten zijn en moedigt je aan er zelf mee aan de slag te gaan.

Het boek is verkrijgbaar via Managementboek

 

—-

Bekijk ook de video: Mythe over weerstand

print dit artikel

Leave a Reply

inschrijven