Traag Versnellen | Arend Ardon

Wat Traag Versnellen voor ons vooral toevoegt aan het arsenaal aan veranderboeken, is het pleidooi voor af en toe vertragen. Om eerst echt helder te krijgen wat je eigenlijk wilt aanpakken en of dat wel iets toevoegt. En vervolgens af en toe de film in slow-motion af te spelen om gedegen te reflecteren op het […]

Wat Traag Versnellen voor ons vooral toevoegt aan het arsenaal aan veranderboeken, is het pleidooi voor af en toe vertragen. Om eerst echt helder te krijgen wat je eigenlijk wilt aanpakken en of dat wel iets toevoegt. En vervolgens af en toe de film in traag versnellen van Arend Ardonslow-motion af te spelen om gedegen te reflecteren op het eigen gedrag (zijn we wel congruent?) en wat nú nodig is voor de volgende stap. Dat hij daarbij ook het ongemak dat er nu eenmaal bijhoort in de schijnwerpers zet, is van belang om de fase van liminaliteit (daar waar de echte verandering plaatsvindt) met elkaar te kunnen verduren.
De boodschap dat je met deze vertraging op gezette tijden juist zorgt voor versnelling op de langere termijn, kunnen wij alleen maar onderschrijven. 

Het boek is ondermeer verkrijgbaar via: Bol.com

 

print dit artikel

Leave a Reply

inschrijven