Tips over organisatieverandering? Meld je aan voor onze Nieuwsbrief en krijg een gratis hoofdstuk uit Verandering 3.0

Metaphors We Live By

Mensen gebruiken metaforen telkens als ze spreken. Sommige van die metaforen zijn literaire hulpmiddelen voor het levendiger en onderhoudend maken van gedachten . Maar de meeste zijn veel meer basic dan dat – ze zijn metaforen waarmee we leven, metaforen die we gebruiken, zonder zelfs maar te beseffen dat we ze gebruiken. In dit boek suggereren […]

Mensen gebruiken metaforen telkens als ze spreken. Sommige van die metaforen zijn literaire hulpmiddelen voor het levendiger en onderhoudend maken van gedachten . Maar de meeste zijn veel meer basic dan dat – ze zijn metaforen waarmee we leven, metaforen die we gebruiken, zonder zelfs maar te beseffen dat we ze gebruiken.

In dit boek suggereren George Lakoff en Mark Johnson dat deze fundamentele metaforen niet alleen van invloed zijn op de manier waarop we ideeën communiceren , maar eigenlijk onze waarnemingen en begrip structureren. Lakoff and Johnson brengen de perspectieven van de taalkunde en filosofie samen, en zo bieden ze een intrigerende en verrassende gids voor een aantal van de meest voorkomende metaforen en wat zij ons kunnen vertellen over de menselijke geest.

Bestel het boek via Managementboek.
l&j

print dit artikel

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.