Tips over organisatieverandering? Meld je aan voor onze Nieuwsbrief en krijg een gratis hoofdstuk uit Verandering 3.0

Metaphors in Mind, transformation through Symbolic Modelling

Wil je de ins en outs leren kennen achter Clean Language? Dit boek verscheen lang voordat de benadering en bijbehorende methodiek vertaald was in meer toegankelijke vormen. Het geeft een mooie blik in het denken waar deze allemaal op gebaseerd zijn. Dichter bij de bron kom je niet. Het standaardwerk over Clean Language en Symbolic […]

Wil je de ins en outs leren kennen achter Clean Language? Dit boek verscheen lang voordat de benadering en bijbehorende methodiek vertaald was in meer toegankelijke vormen. Het geeft een mooie blik in het denken waar deze allemaal op gebaseerd zijn. Dichter bij de bron kom je niet.

Het standaardwerk over Clean Language en Symbolic Modelling is geschreven door Penny Tompkins en James Lawley: Metaphors in Mind, transformation through Symbolic Modelling, uitgegeven door The Developing Company, 2000. Geen snelle weglezer, meer een boek om na een paar bladzijdes alles weer even opzij te leggen om te laten bezinken en over door te denken.

Hier vind je het boek op Amazon.

Er is ook een DVD beschikbaar, waarop je een coachingsessie ziet uitgevoerd door Penny & James, met daarbij extra informatie over het modelleerproces.

Hier vind je de DVD op Amazon.

 

print dit artikel
About the author

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag en mede auteur van het boek ‘Veranderen 3.0 - zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit.’

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.