Tips over organisatieverandering? Meld je aan voor onze Nieuwsbrief en krijg een gratis hoofdstuk uit Verandering 3.0

‘Ons gezamenlijke (MT) beeld bleek van enorme toegevoegde waarde’

Opdrachtgever: Famostar Emergency Lighting

Ontwikkeling MT en hun proces van visievorming tot uitvoering.

Opdrachtgever: Famostar Emergency Lighting

Ontwikkeling MT en hun proces van visievorming tot uitvoering.

We zijn te gast bij Famostar, dé noodverlichtingsspecialist. Famostar is een volledig Nederlandse fabrikant van noodverlichting. Al meer dan 60 jaar ontwerpen en assembleren ze armaturen in eigen huis.

Famostar NoodverlichtingDe markt waarin Famostar opereert verandert sterk. Het bedrijf ontwikkelde zich al van aanbieder van armaturen naar steeds meer specialist op noodverlichting en veiligheid. Het MT wilde hierin een duidelijkere positie innemen; meer hun eigen geluid ontdekken en laten horen.

Wendy werkte met het MT aan het met hen verhelderen van wat die ontwikkeling dan eigenlijk is en wat hun rol en bijdrage daarin is. En daarmee natuurlijk aan de ontwikkeling van het MT in die (zelfgekozen) richting.

Directeur Herold Boertjens vertelt na afloop van het traject over zijn ervaringen:

Herold Boertjens, Directeur Famostar
Herold Boertjens, Directeur Famostar

‘Dankzij dit traject hebben we als MT veel meer inzicht gekregen. In onszelf, in elkaar en in onszelf in relatie tot onze plek in het team. We gaan beter om met verschillen en geven elkaar effectiever feedback.

Van belang daarbij was dat de rol van Wendy al snel door alle teamleden werd geaccepteerd en verwelkomd. Dat terwijl niet iedereen op voorhand enthousiast was. Bij een divers team als het onze heeft iedereen ook zijn/haar eigen voorkeur voor een aanpak.

De aanpak van Gewoon aan de slag is er niet één uit de boekjes (tenminste, niet op het eerste gezicht).

Terwijl het hele team wel commitment moet hebben en bereid zijn te leren.

Wendy nam geen blad voor de mond en was erg goed en (soms pijnlijk) scherp in haar analyses en observaties. En dat werkte voor ons.

Wat relatief veel tijd en moeite kostte was het vinden van een gemeenschappelijk beeld als symbool voor ons team, zoals we willen functioneren.

Het dreigde niet te lukken, maar toen we eenmaal een beeld hadden, bleek het van enorme toegevoegde waarde.

Het is ook echt gaan leven. Overigens was het ook weer een hele mooie les om te ontdekken waaróm het zo lastig is een gemeenschappelijk beeld te formuleren.

Wat ons ook erg hielp waren de verschillende praktische handreikingen om te bepalen in welke ontwikkelingsfase ons team zich bevindt en welke stappen er nog te nemen zijn.

De persoonlijke opdrachten na een teamsessie kwamen niet zo goed uit de verf. Iedereen is geneigd om zichzelf erg makkelijke opdrachten te geven of iets wat al gerealiseerd is. Hierin is een andere vorm wellicht wenselijk al zou ik zelf niet zo goed weten hoe dat zou moeten.

Ik zou een traject zoals wij dat hebben gedaan met Gewoon aan de slag zeker aanbevelen.

Het inzicht dat je krijgt op het functioneren van je team en wat je eigen rol daarbinnen is, is van grote waarde en gun ik iedereen.

De persoonlijke betrokkenheid waardeer ik enorm.
Wendy kan erg goed luisteren en stelt vragen die je aan het denken zetten. De samenwerking was meer dan plezierig.’

print dit artikel

Leave a Reply


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.