‘Niet zelfredzame medewerkers bij evacuatie hier verzamelen’

ContextMaandagochtend, in een kantoorgebouw in Den Haag komen we een mooi fractaaltje tegen. Dit keer geen gesprek of een opmerking. Maar een klein bordje, goudkleurig, dat naast de uitgang van de lift op de 7 de verdieping hangt: ‘Verzamelplaats bij evacuatie voor niet zelfredzame medewerkers’ Het roept vooral heel veel vragen op. Wie zou het […]

Context
Maandagochtend, in een kantoorgebouw in Den Haag komen we een mooi fractaaltje tegen. Dit keer geen gesprek of een opmerking. Maar een klein bordje, goudkleurig, dat naast de uitgang van de lift op de 7 de verdieping hangt:

‘Verzamelplaats bij evacuatie voor niet zelfredzame medewerkers’

Het roept vooral heel veel vragen op. Wie zou het hebben opgehangen? Zijn er ook andere verzamelplaatsen? Hoe weet je, anders dan dit bordje, waar je moet verzamelen? Of tot welke groep je behoort? Worden bij evacuatie niet zelfredzame medewerkers eerst geëvacueerd? En hoe worden ze geëvacueerd? Vast niet met de lift. Maar met de trap….? En hoe vind je dit bordje als je niet zelfredzaam bent?

Fractaal van het patroon
In deze organisatie wordt onderscheid gemaakt. In ieder geval tussen wel en niet zelfredzame mensen. En voor diegene die als niet zelfredzaam wordt bestempeld, wordt gezorgd. Via een bordje. Want wat we nergens zien, is hoe de niet-zelfredzame ervoor zorgt dat er voor hem/ haar wordt gezorgd.

print dit artikel
2 Responses

Leave a Reply

inschrijven