Werken aan problemen in de samenwerking: wat twee dagen Team Alignment opleverde.

“Ik zou een programma als dit zeker aanbevelen als je tegen problemen in de samenwerking aanloopt die je zelf niet goed kunt oplossen.”

Met het team van Coen deden we twee dagen Team Alignment, met een periode ertussen waarin het team zelf aan de slag ging. Hij vertelt over zijn ervaringen en vooral over wat het hen opleverde:

“Op voorhand vroegen we ons af: willen we nu een teambuildingsactiviteit (“bouw je eigen vlot”) of een inzoomen op onze samenwerking? In gesprek met Gewoon aan de slag hebben we gekozen voor het tweede.

We zijn gaan praten over onze wijze van samenwerken, er kwam een aantal gevoeligheden aan de oppervlakte. Dat bevordert dat we er over kunnen communiceren.

Je leert elkaars zwakke en sterke kanten beter kennen, je kunt beter verwoorden hoe de plaatjes-c4samenwerking eruit ziet en waar je tegenaan loopt. De missie van het team wordt duidelijker. Ik ben me zelf ook nog bewuster geworden van mijn verantwoordelijkheid als teamleider naar alle leden van het team.

Wat ik vooral prettig vond aan de begeleiding door Wendy van Gewoon aan de slag was hoe ze met een open oor aandacht gaf aan alle teamleden en de openhartige gedachtewisseling in goede banen wist te leiden. Ze laat mensen goed naar zichzelf (en elkaar) kijken.

Ik zou een programma als dit zeker aanbevelen als je tegen problemen in de samenwerking aanloopt die je zelf niet goed kunt oplossen.”

– Coen Gelinck, ProDemos

Meer weten over de onderliggende visie op verandering in organisaties van binnenuit? Bestel dan vast het boek ‘Veranderen 3.0’ dat dit najaar officieel uitkomt.

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.
Over Wendy Nieuwland

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak.

Wendy schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek 'Veranderen 3.0. Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit'. Te bestellen via de website of direct op managementboek.nl.

Laat wat van je horen

*