Veranderen: hoe werkt dat voor jou

Gastblog door Rik Baas, student Communicatiewetenschap

 

Als je al lange tijd student bent en richting het einde van je studie gaat, dan verandert er iets. Je gaat nadenken en fantaseren over de kansen die je kunt pakken. Allerlei beelden schieten voorbij in je gedachte. Er zijn zoveel dingen die je kunt doen.

Maar wat zou jij willen dat er gaat gebeuren?

Als student communicatiewetenschap zit ik precies in deze experimenteerfase. Een fase waarin je kunt ervaren hoe je de kennis van de universiteit in zou kunnen zetten in verschillende werkvelden. Je hebt alleen wel mensen nodig die jou dat kijkje in de keuken gunnen.
Maaike van Gewoon aan de slag 
gaf mij die mogelijkheid.
Zo leerde ik de bijzondere werkwijze van het bedrijf kennen.

 

Bij Gewoon aan de slag draait het om interactie.

Als mensen met elkaar praten, gebeurt er namelijk iets moois: woorden en zinnen krijgen betekenis. Maar: wat voor betekenis wordt er aan deze woorden gegeven? En waarom zeggen wij wat wij zeggen?

Door dieper in te gaan op deze vragen, kom je al snel tot de conclusie dat een verzameling woorden voor niemand eenzelfde betekenis heeft. Iedereen gebruikt zijn eigen filters om te kunnen interpreteren wat de ander bedoelt, en zelden zal dit leiden tot eenzelfde beeld. Logisch? Zeker!

 

Hoe kan je deze kennis gebruiken binnen een organisatie of een team?

Maaike en haar collega’s bij Gewoon aan de slag maken gebruik van een gesprekstechniek die ‘Zuiver communiceren’ wordt genoemd.

 

Het is een techniek die mensen ertoe dwingt om oprecht te luisteren naar de ander.

 

Degene die luistert mag alleen de woorden van de ander gebruiken om vragen te stellen die vrij zijn van eigen interpretatie. Maar al te vaak vullen wij voor een ander in wat hij of zij bedoelt.

 

Door zuiver te communiceren blijf je zo dicht mogelijk bij de beleving van de spreker.

 

Op die manier krijgt de belevingswereld van de spreker steeds meer kleur. Dit is belangrijk om erachter te komen waarom wij eigenlijk zeggen wat wij zeggen.

 

Vooral als er verandering aan zit te komen of als mensen over hun gevoelens praten, zullen zij het steeds lastiger vinden om iets concreet te verwoorden.
Juist op dit soort momenten helpt zuiver communiceren om erachter te komen hoe ieder individu over een verandering denkt. Het brengt verdieping en begrip voor elkaar.

 

Als dit bewustzijn bestaat en mensen open staan voor de verschillen, dan zal het een stuk makkelijker zijn om samen tot besluiten te komen en samen te veranderen.

Als assistent bij een workshop over verandering kon ik zelf ervaren wat de voordelen zijn van zuivere communicatie voor een organisatie.

 

Daarbij kwam ik erachter hoe moeilijk het is om écht naar iemand te luisteren.

Het is zo makkelijk om iets voor een ander in te vullen. We doen het allemaal en veel vaker dan wij beseffen.

Of je nu aan het einde van je studententijd zit of al twintig jaar aan het werk bent, verandering vindt altijd en overal plaats. Soms zijn veranderingen klein, soms groot. Wat voor de één een kleine verandering is, kan voor een ander een grote stap zijn. Belangrijk is in ieder geval dat wij van onszelf en de ander leren hoe verandering wordt ervaren en hoe wij er het beste mee om kunnen gaan.

————————————————————————————————————

Maaike Nooitgedagt nodigde Rik  uit als assistent voor een workshop over veranderen bij een van onze klanten.
Rik Baas is student Communicatiewetenschap  en werkt als Projectleider en trainer bij Mise en Place.

Rik Baas

 

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.

Laat wat van je horen

*