Veel beter lezen door Magisch Spellen

In 2011 kwam een klant van ons toevallig ter ore dat wij ook “iets deden met Magisch Spellen“. Nu hadden zij toevallig net een aantal vragen gekregen voor begeleiding van medewerkers met een dyslexie-verklaring op zak, of die hadden aangegeven gewoon moeite te hebben met lezen en schrijven.

Voor een kleine groep startte na een grondige selectie een pilot traject: zes bijeenkomsten van zo’n 2 uur, waarin ze het proces van Magisch Spellen hebben leren gebruiken. Dankzij hun bijdragen aan een voor- en nameting, kunnen we prachtige resultaten laten zien:

  • Drastische afname van het aantal spelfouten dat men maakt.
  • Aantal leesfouten sterk afgenomen
  • Ze weten het nu als ze toch de fout in gaan
  • Minder moeite met lezen
  • Meer plezier in lezen en schrijven

Wat het ze vooral heeft opgeleverd?
“Bewustwording van het “goede gevoel” in allerlei situaties en deze ook te benutten”
“Dat ik nu in het zelfde tempo lees, maar nu ook lees wat er werkelijk staat.”
“Bewustzijn. het positieve gevoel oproepen en toepassen”
“De wetenschap dat visueel zien(= onthouden) werkt.”

Wat vooral goed werkte voor de deelnemers waren de onderdelen uit de methodiek van het ‘visuele opslagpunt’ en het werken met ‘het goede gevoel’. “Het ontwapenende, soms kinderlijk speels, in het omgaan met het goede gevoel, gaf iets ontspannends aan de training. Het was voor mij geen “zware cursus”, die soms gevolgd moet worden.

Daarnaast het praktische gehalte, het oefenen, de tips en bevestiging van dat het beter kan. En als belangrijkste natuurlijk het resultaat dat men ziet: het werkt! Als verbeterpunt gaven ze vooral aan dat 1,5 uur per sessie ook voldoende is en om iets meer ‘gedwongen’ oefentijd te krijgen als stok achter de deur.

Het mooiste resultaat wat ons betreft? De deelnemer die na jaren ploeteren door gebruik te maken van zijn ‘goede gevoel’ nu wel zijn belangrijke examen heeft gehaald!

Meer weten? Neem contact met ons op.

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je opRSS feed. Je eigen oproep, per pagina in te stellen.
Over Wendy Nieuwland

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak.

Wendy schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek ‘Veranderen 3.0. Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit’. Te bestellen via de website of direct op managementboek.nl.

Laat wat van je horen

*