Medewerker 3.0

Kijkend naar de trends voor het organiseren van organisaties, zal er steeds meer verantwoordelijkheid laag in de organisaties worden neergelegd. Dit zal voor leidinggevenden ook een ander soort aansturing vragen. Hier zijn tal van goede boeken over geschreven, waaronder “Nieuwe Leiders” van Tica Peeman en “Blauw-Geel” van Ronald Hameeteman.
In de kern gaat het vooral over ’leiding geven’ in tegenstelling tot ’managen’.

Deze opkomende vorm van organiseren vraagt niet alleen een ander soort leidinggevende.
Het vraagt ook een ander type medewerker. Iemand die een sterke intrinsieke motivatie heeft, iemand die ’professioneel’ in zich heeft, van nature.

En misschien is dat niet ook altijd de ’Hipo’ die cum laude van de universiteit of hogeschool komt. Het zijn vooral de jonge mensen die gewoon graag goed werk leveren. Omdat dat een grotere voldoening geeft dan een externe beloning, zoals bijvoorbeeld een hoog cijfer.

Deze intrinsieke wil om goed werk te leveren merk je vooral aan de kleine dingen.
Bijvoorbeeld in de mate waarin er oog is voor details die bij je vak horen. Maar ook oprecht elke kans om te leren en te groeien te waarderen en met beide handen aanpakken.

Mocht je zo iemand in je organisatie krijgen, koester hem dan. Geef hem of haar ruimte, geef die persoon lucht! Door samen af te stemmen hoeveel verantwoordelijkheid hij aankan. Geef hem de kans om te falen en hiervan te leren. Stimuleer zijn intrinsieke gevoel van verantwoordelijkheid. En laat duidelijke blijken wat je waardeert aan zijn bijdrage en aan hem. Dan heb jij een medewerker die goud waard is in huis. En de medewerker kan binnen de ruimte die hij zelf mee heeft aangegeven zijn volle potentieel tot uiting laten komen.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Maaike Nooitgedagt is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze werkt vanuit de vraag: hoe kan ik organisaties en mensen een stap verder helpen, wanneer ze wel weten dat ze anders willen, maar dit ondanks alles niet voor elkaar krijgen?

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.
Over Maaike Nooitgedagt

Maaike Nooitgedagt is een van de partners van Gewoon aan de slag. Samen met Wendy Nieuwland schreef zij het boek 'Veranderen 3.0. 7 essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit.'

Laat wat van je horen

*