Leergang Zuiver Communiceren 2012 gestart

“Ik heb er nog meer uit gehaald dan ik had verwacht”

“Smaakt naar meer”

De kop is eraf, met de eerste module uit de Leergang Zuiver Communiceren van dit jaar. Ook deze 10e editie was weer een feest. Er is veel geleerd, en ook de diepgang was direct aanwezig. Tenslotte gaat het ‘alleen maar’ om een twaalftal vragen op een specifieke manier te gebruiken met alleen de woorden van de ander. Op zich niet ingewikkeld. En toch leert de ervaring dat het heel wat vraagt om echt de knop om te zetten en te leren de methodiek te gebruiken. En ook in deze module gebeurde dat gewoon. Deelnemers kunnen dus ook al direct aan de slag en verandering van binnenuit stimuleren. Voor ons weer mooi te zien dat deelnemers hoge waarderingen geven in de evaluaties.

Margon, een van de deelnemers, gaf ons na afloop een mooie weergave van haar ervaring van de training:

“Wat ik me voorstelde van de training zuiver communiceren is het als een soort van duizendpoot mijn linker en rechterhersen helften tegelijk aan het werk te zetten. Het lijkt zo simpel maar doe het maar eens. En dat in een prettige setting, maar wel onder de spotlight want ‘niet lullen maar poetsen, dit is voor het echie’ in tweetallen oefenen van vaardigheden. Daarbij stop ik alles wat bovendrijft in mijn gereedschapskist voor later gebruik. Dat is nu in de training nog even transpireren om het zo goed mogelijk te doen maar straks voel ik me een superheld omdat ik het kan.

En tja dat is uitgekomen, wat een rijkdom om samen met anderen te oefenen met heldere vragen, samenvatten, teruggeven, verbeelden. Het denken over deze materie was al niet onbekend, maar ik ben toch gerichter gaan kijken en vooral meer met deze vragen gaan doen. Die 2 dagen oefenen hielpen enorm om de kloof tussen weten dat het werkt en doen wat werkt te overbruggen.”

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.

Laat wat van je horen

*