Kunst van het loslaten en wachten..

Afgelopen week was ik gevraagd een sessie te begeleiden voor een team die graag hun visie op wat zij bieden opnieuw scherp wilden stellen.

Een collega trainer, die al langer met dit team werkt, was ons op het spoor gekomen. Hij wilde graag dat dit team aan de slag ging met metaforen. Erg leuk, en ook erg dapper van hem. Het was nieuw terrein bij een voor hem bekende klant. Ook al deden we de sessie samen, voor hem betekende het behoorlijk loslaten. Hij was dan ook voor het eerst sinds tijden echt zenuwachtig.

Het werken met door de groep zelf gegenereerde metaforen (zoals we steeds doen in Zuiver Communiceren), vraagt ook nog eens om flink loslaten. Je kunt het gewoonweg niet overnemen als trainer/facilitator. Al zou je soms best even willen…

Geduld
Het ‘Metaphors @ Work’ proces (Team Alignment) geeft de basis voor het vormgeven van een gezamenlijke visie. Maar het legt ook direct de teamdynamiek aan de oppervlakte. In dit geval een leider die minder op de voorgrond wil zijn, en meer aan zijn mensen over wil laten. Maar zijn team is dat nog helemaal niet gewend. Dit betekende dat het vinden van de gezamenlijke metafoor best moeite kostte. De tijd ging voorbij, het team zocht en raakte onderweg gefrustreerd, sommige teamleden haakten even af om daarna weer terug te komen, met humor werd veel weggewerkt, maar het resultaat bleef hetzelfde: nog geen gezamenlijke visie. Dit gaf ontzettend veel mogelijkheden voor het team om nieuwe manieren van werken te onderzoeken.

En wij trainers deden niet veel.. Af en toe een time-out om samen na te gaan hoe het ging, en te helpen bij het vinden van een nieuwe aanpak. En dan weer wachten. En intussen het volste vertrouwen houden dat de groep eruit gaat komen, hoezeer wij ook nog niet weten hoe. Wat ben ik blij met de jaren training in Symbolic Modelling. Zoals James Lawley steeds zegt: ‘you have to become comfortable with not knowing’. En dat klinkt mooi, maar van binnen betekent het dat ik aan het werk ben met het managen van al mijn emoties en reacties op wat er gebeurt: vertrouwen, genieten, twijfel, angst, hoop, bevestiging, geduld, ongeduld enzovoorts. Een uitdaging, maar zo mooi als je het echt aan de ander over kan laten.

En het resultaat: een dijk van een gezamenlijke metafoor. Een hele sterke en scherpe basis om de actieplannen voor de komende twee jaar op te baseren, waar op de tweede dag ook invulling aan is gegeven. In de laatste 5 minuten van de eerste dag door de teamleden samen gecreëerd. En een flinke stap gezet in het werken als team.

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.

Laat wat van je horen

*