En, hoe is het nou eigenlijk met jullie? (Well, jolly good!)

‘Hoe is het nou eigenlijk met jullie?’

‘Druk! En goed.’

Photo by Corinne Kutz on Unsplash

Foto: Corinne Kutz

Komen we daarmee weg? Nee…

Het is wel de waarheid. Afgelopen maanden liepen er zoveel fikse verandertrajecten bij klanten dat we amper aan deze vraag toekwamen. En de vraag werd ons wel met regelmaat gesteld. In het afgelopen anderhalf jaar zijn we verhuisd, we werken intussen met een vaste club van zeven associates, we zijn gegroeid. Kortom, reden genoeg om een update te geven.

Hoe is het nu echt? Vooruit, iets uitgebreider nu:

We werken en leren samen met een heel fijne vaste groep van associates.

Jaren hebben we geprobeerd om echt met een vaste club mede-professionals op te trekken. Om samen te bouwen. Dat was best moeizaam, kan ik je zeggen. Ergens vorig jaar besloten we het simpeler te houden: we werken gewoon samen als het klikt. Verder geen verwachtingen of wensen vooraf.

Zodra we het ‘proberen’ loslieten ontstond wat we wilden.

Een leuke club gelijk- (genoeg) gestemden met wie we ons wederzijds scherp houden. Naast dat we meer en grotere vragen aankunnen van klanten, brengt iedere associate weer nieuwe aspecten in. Waarmee we samen het gedachtengoed van Veranderen 3.0 blijven aanscherpen en ontwikkelen. Zowel in opdrachten bij klanten als tijdens onze associatedagen.

Samen onderzoeken we bijvoorbeeld ook andere benaderingen. Zo bekeken we het principe van Verwaarloosde Organisaties in relatie tot Veranderen 3.0, passen we diverse aspecten van Viral Change intussen toe in trajecten, raakten we in de ban van het concept Antifragility (“ja, dat!!”) en duiken we momenteel in de wereld van Deep Democracy.

Heerlijk, zo samen leren!

Gewoon aan de slag is nu nog meer in beweging 😉

Deskbike

Oké, zo extreem ook weer niet…

Maaike en Wendy hebben ondertussen ook vele kilometers gefietst op onze deskbikes op het ‘nieuwe’ kantoor aan het station in Amersfoort.

In beweging blijven tijdens het werk heeft enorm veel voordelen, zowel fysiek als voor onze productiviteit. Zo was de theorie. Daar wilden wij wel eens mee experimenteren. Behalve de extra bekijks die het oplevert van mensen die langslopen, vinden we het superfijn werken. Minder dipjes, meer concentratie.

Als we nog eens slecht in het werk komen te zitten, kunnen we altijd nog een carrière overwegen als vertegenwoordiger van deskbikes.

Ja, hoe zit het met die opdrachten? Well… jolly good!

De trajecten die we begeleiden vanuit Veranderen 3.0 zijn groter geworden. Dat maakt dat we het ook drukker hebben gekregen. Groter in de zin van omvangrijker; grotere en complexere veranderingstrajecten in organisaties (jippie!). Waar we ook meer associates en soms andere specialisten voor inzetten.

Een nieuwe ontwikkeling is dat we meer aan de slag zijn met internationale contacten. We werken aan opdrachten in internationale context in en vanuit Nederland. En we zijn actief aan het netwerken in Engeland. In juni verzorgde Wendy in Liverpool al een workshop over de zeven essentiële principes van ‘Change 3.0’ (facilitating Change from within, a ‘Clean’ approach to change). De inhoud is terug te vinden op slideshare en wordt intussen al druk gedeeld.

We zijn in dit kader bezig met de Engelse vertaling van het boek. Change 3.0 wordt een feit. Het hoofdstuk ‘Congruence’ is al beschikbaar als gratis ebook. Te downloaden via de Engelse website (die we nu dus ook hebben).

Wendy is dit najaar zelfs vier maanden met het gezin in Engeland.

Ze gaat daar aan het werk voor klanten in de regio van Bath/Bristol. Daarnaast blijft ze op afstand aan de slag voor de Nederlandse klanten en met een complete revamp van de website.

Maaike bewaakt in tussentijd het fort in Amersfoort, gelukkig samen met die fijne club associates.

Zo, dat waren wij… En hoe gaat het met jou?

Leuk om ook dat te horen. Maar eerst wensen we je een mooie zomer en vakantie!

Website Change 3.0

 

 

 

 

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.
Over Wendy Nieuwland

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak.

Wendy schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek 'Veranderen 3.0. Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit'. Te bestellen via de website of direct op managementboek.nl.

Laat wat van je horen

*