Het boek: Veranderen 3.0

3D met wit kleiner veranderen3.0_ansicht_voorkant1Bijna drie jaar nadat we begonnen met de gedachte: “Laten we een boek schrijven over onze visie op veranderen in organisaties”, is dat boek nu een feit.

Het voorwoord is geschreven door Menno Lanting. Kilian Bennebroek-Gravenhorst, auteur van De Veranderversneller, schreef een recensie voor Managementboek.nl.

Via onderstaande link kun je het boek direct aanschaffen via Managementboek.nl. Het is ook te koop in boekwinkels met managementliteratuur.

Bestel het boek

visuals boek-def1_reflectie

Prachtig boek en een heel waardevolle toevoeging aan de bestaande literatuur. Ik kan er direct mee aan de slag, want veel slaat op de uitdagingen waar ik voor sta.
Herold Boertjens
Directeur Famostar emergency lighting BV

Waar gaat het boek over?

Hoe kun je ervoor zorgen dat organisatieveranderingen wél succesvol zijn? Dat ingezette veranderingen worden voortgezet, zonder daar aan te hoeven trekken en sleuren? Hoe krijg je mensen mee in veranderprocessen, zonder dat je stuurloos wordt?

Op die vragen geeft dit boek antwoorden. Door verandering van binnenuit te laten ontstaan, gebruikmakend van hoe gedrag van nature verandert, werk je aan duurzame verandering.

In dit boek laten we zien hoe je ieders aangeboren vermogen te veranderen kunt gebruiken voor organisatieverandering. We putten daarvoor uit onze eigen ervaringen met het faciliteren van verandering in organisaties van binnenuit onder de titel ‘Veranderen 3.0′.

Aan die werkwijze liggen zeven essentiële principes ten grondslag die we in dit boek uitwerken. Met veel voorbeelden en casussen laten we zien hoe dit in de praktijk werkt. Met denk- en doe-opdrachten dagen we je uit dit toe te passen bij je eigen veranderopgaves.

De kaft van het boek is een whiteboard. Je krijgt er een marker bij zodat je zelf je eigen kaft kunt maken. En bijstellen. Met bijvoorbeeld jouw gewenste uitkomst, jouw puzzel, aanpak, inzichten, reminders etcetera.

Op Pinterest hebben we een board ingericht waarop we de kaften verzamelen die lezers hebben gemaakt. Kijk voor inspiratie naar wat anderen hebben gemaakt en Pin ook jouw kaft.

Gewoon aan de slag op Pinterest

Hiernaast zie je wat enkele andere lezers van het boek zeiden. We vinden het natuurlijk leuk om ook jouw reactie te krijgen. Als je wilt, schrijf een korte recensie op Managementboek, zodat ook andere geïnteresseerden daar meteen hun voordeel mee doen.

We geven ook workshops en lezingen rondom Veranderen 3.0. Kijk daarvoor hier verder.

Je mag ons natuurlijk ook altijd mailen wat jij van het boek vindt en vooral wat je er aan hebt (gehad). We vinden het heel leuk om van je te horen!

Gratis e-boek: Congruentie – een van de zeven essentiële principes van Veranderen 3.0

Wil je eerst een indruk van het boek, voor je besluit of je het wilt kopen? Daarvoor hebben we een gratis e-boek samengesteld, met een hoofdstuk uit het boek: ‘Congruentie’.-een van de zeven principes.

Download het gratis e-boek ‘Congruentie-
een van de zeven essentiële principes van Veranderen 3.0′

————————————————

De lijst van geraadpleegde internet bronnen die je in de bibliografie van het boek vindt(www) geven we hieronder weer. Wel zo handig als je die wilt opzoeken:

Quote Henri Ford: “If I asked people…”
Emotie volgens de Van Dale
Noam Chomsky over de invloed van taal
Shawn Achor – The Happiness Advantage
NLP communicatiemodel
Quote Einstein: “You can’t solve a problem…”
De blinde mannen de olifant – parabel
Appreciative Inquiry
Oplossingsgericht Werken
Keith Chen , TED-talk over de invloed van taal op spaargedrag
Cognitieve Dissonantie theorie
Congruentie volgens de meetkunde (wikipedia)
Star Trek & Data (Wikipedia)
An Ode to And
Finding the right metaphor for your presentation (Science of Persuasion)
Edward Monkton, The pig of happiness
Lawrence E. Williams, Experiencing Physical Warmth Promotes Interpersonal Warmth
CEOs who motivate with ‘fightin’ words’ shoot themselves in the foot
Quote Søren Kierkegaard
Simon Sinek – Start with why

Karpman – Drama Triangle (Dramadriehoek)
Presuppositions of NLP
Hans Vermaak over taaie vraagstukken
Hans Vermaak
De Deming Cirkel

Olifantenpaadjes

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Menno Lanting on Blank Business Name
Aanbevelingswaardig boek

Dit aanbevelingswaardige boek geeft je tips en inspiratie om zelf vanuit de visie van Veranderen 3.0 met verandervraagstukken aan de slag te gaan. Menno LantingInnovator, trendwatcher, auteur 'Managementboek van het jaar' met ‘Connect’