Metaforen voor de (organisatie-)verandering

‘Een beeld zegt meer dan 1000 woorden’ is niet zomaar een uitdrukking. Veel onbewuste informatie zit verborgen in metaforen die je gebruikt. Van dit principe kun je ook bewust gebruik maken in je eigen verander uitdagingen.

hoofd in hoofd in hoofdIn deze masterclass laten we jullie kennismaken met wat dit in jullie verander opgaves kan betekenen. En geven we tips over hoe je dit ook na deze sessie verder kunt gebruiken.

In een korte masterclass (variërend van 45 min tot 3 uur) ga je aan de slag met het ontwikkelen van je eigen metafoor voor een verander opgave waar jij mee te maken hebt. Dat kan een project zijn, een cultuurverandering, een team die beter moet gaan samenwerken of wat dan ook.

Wat heb je nodig?

Papier en stiften. Eventueel een beamer. Een flipover met voldoende papier erop. Een ruimte waarin we aan het werk kunnen (dus niet alleen zitten en luisteren).

En vooral een club mensen die eens op een andere manier naar veranderingen wil kijken.

We bieden deze masterclass aan voor congressen & symposia of in-company. In het laatste geval overleggen we uiteraard met je wat jij zou willen dat er gaat gebeuren.

Nieuwsgierig geworden?

Bekijk dan de TED-x van James Geary over de werking van metaforen vast. En neem contact met ons op om te overleggen wat metaforen voor jouw organisatie en jouw veranderopgave kunnen betekenen.