Project Team Alignment

Project & projectteam snel op één lijn

‘Alle neuzen dezelfde kant op. Weten waar we naartoe werken en de manier waarop we daar gaan komen. Sneller, beter en op een prettige manier resultaten halen. Niet alleen in wat we zeggen, maar het ook in acties en resultaten terug kunnen zien.’

Bovenstaande is een van de meest gehoorde wensen van projectleiders. Gewoon aan de slag biedt een werkwijze die deze wens omzet in realiteit: Projectteam Alignment.

Sneller en beter tot resultaat komen

Onderzoek toont aan dat 70 – 80% van de projecten mislukken. Twee belangrijke oorzaken zijn het onvoldoende helder hebben van het doel en de samenwerking binnen het projectteam. Aan de voorkant van een project zorgen dat de lijn helder is en alle neuzen dezelfde kant op staan, is dan ook een must voor ieder project.

Met Projectteam Alignment creëer je als team een gezamenlijk beeld: waarvoor doen we dit eigenlijk? De stip op de horizon bepalen en daar motivatie uit halen. Daarna bepaalt het team met elkaar de manier waarop we daar gaan komen. Door dit met beelden te doen, leer je bovendien meer over je eigen kwaliteiten en die van je collega’s.

Resultaten van Projectteam Alignment

  • Effectiever samenwerken
  • Sneller behalen van resultaat
  • Betere kwailteit van resultaten
  • Een gezamenlijke ‘taal’
  • Voorkomen van miscommunicatie

Écht met de neuzen dezelfde kant op staan. Niet alleen omdat je toevallig dezelfde kant op kijkt, maar ook omdat iedereen dit echt met elkaar wil en weet waar ook de verschillen benut kunnen worden. Daarbij is het ook gewoon leuk, daagt het uit om elkaar op een net even andere manier te leren kennen,

Meer weten?
Neem vrijblijvend contact met ons op.