De Corporate Tribe – Organisatielessen uit de antropologie

Door Danielle Braun & Jitske Kramer.

De Corporate Tribe - Braun en KramerIn hoeverre lijken de patronen, rituelen en systemen van organisaties op die van tribale samenlevingen? En hoe kun je daar ook je voordeel mee doen in organisatieontwikkeling en verandervraagstukken?

Het verhaal van Jitske en Danielle inspireert en daagt je uit om door een totaal andere bril naar je organisatie te kijken. Aangezien wij sterk geloven in de kracht van het onderzoeken biedt alleen dat je al nieuwe inzichten. Bovendien koppelen ze er praktische tips aan.

Ze gaan onder meer in op de uitdaging en het belang van die gekke tussenruimte in veranderprocessen, waarin alles onzeker is en de chaos heerst. Ze benadrukken daarbij ook het belang van ‘rites of passage’, waar wij ook al eens een blog over schreven: ‘Overgangsrituelen bij organisatieverandering?‘.

Lezen dus! Het is te koop via Managementboek.

Vind je dit artikel interessant? Laat het weten reageer of abonneer je op de RSS feed.
Over Wendy Nieuwland

Wendy Nieuwland is een van de partners van Gewoon aan de slag. Ze begeleidt veranderingen in organisaties vanuit een systemische aanpak.

Wendy schreef samen met Maaike Nooitgedagt het boek 'Veranderen 3.0. Zeven essentiële principes voor organisatieverandering van binnenuit'. Te bestellen via de website of direct op managementboek.nl.

Laat wat van je horen

*